Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Záhlaví stránek

 

držení nářadí + stříhání vlasů

Držení nářadí

NŮŽKY

Praváci v pravé ruce. Prsteníček v horním očku nůžek, palec v dolním očku nůžek. Ukazovák a prostředník je v kloubu přiložen na rameni nůžek co nejblíž u šroubku. Pohyb pouze spodní částí nůžek (palec). Nůžky jsou ke hřebenu přiloženy vodorovně odkloněná horní část nůžek. Hřeben jede pomaleji a nůžkami cvakáme rychleji. Stříháme celou plochou nůžkami. Při každém vyjetí hřebene z vlaů, vlasy okamžitě pročešeme.
¨
HŘEBEN

Praváci drží v levé ruce, palec na hřbetu, ukazovák na zubech a ostatní prsty jsou pro hřeben oporou. Hřeben je zasazen v dlani mezi ukazovákem a palcem.



Stříhání vlasů
- Zakládáni prádla – velká pláštěnka, krepový papír

TECHNOLOGICKÝ POSTUP

Založíme ochranné prádlo, vlasy pročešeme, určíme diagnózu vlasů astav pokožky. Stříhat začínáme nad člní partií, středový pramen, první náběr nad čelem 1cm široký. Napojuji vždy půl na půl . postupuji az na temeno ( nejvyšší místo hlavy). Dále pokračuji na pravé straně, kde napojujeme vlasy na středovou partii ( vytahujeme kolmo nahoru). Pokračujeme až k temenní partii a dále napojujeme levou stranu ke středovému prameni opět směremk temenia snížená partie vlasového víru. Prameny vytahujeme kolmo nahoru a stojime ze strany.
 Ušní (spánkové) partie – začínáme z pravé strany u ucha a nabíráme svyslé pěšinky o síle 1cm a vytahujeme kol¨mo od hlavy. Prsty nám smeřují kolmo dolů a tímto způsobem pokračujeme k levému uchu.
 Krční partie – stříháme ve svyslích polohách od pravého ucha k levému. Kontrolu střihu provádíme náběry všemi směry.

Zástřih

Ke konečné úpravě střihu patří zástřih- je to ohraničení střihu aby učes mel perfektní úhled.špatným zástřihem mužeme skazit i ten nejdokonalejší střih.
 Typy zástřihů – rovný, šikmý, krátká a dlouhá špička, krátka a dlouhá kotleta

1. Krátká, dlouhá špička- - vlasy od spánku sčešeme šikmo k uchu a zastřihneme krátkou špišku
2. krátka dlouhá kotleta- - vlasy sčešeme směrem dolu k obličeji a směrem k uchu odstřihneme těsně kolem ucha. Délka kotlety dle přání zákazníka
3. zaholení zástřihu - - pokožku navlhčíme vodou a zaholíme a vždy ošetříme kolínskou vodou






TECHNIKY STŘÍHÁNÍ VLASŮ

 Stříhání vlasů nůžkami přes prsty
 Stříhání vlasů strojkem
 Stříhání vlasů nůžkami přes hřeben ( výtratový způsob )
 Prořeďování vlasů efilačními nůžkami
 Prořeďování a krásení vlasů klouzavým střihem


TYPY PÁNSKÝCH STŘIHŮ

 Stříhání vlasů nůžkami do vytracena
 Stříhání dohola
 Plastický střih
 Tupý střih
 Mix střih
 Top střih
 Klasický střih
 Módní střih, ježek
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one